The Enchanted Garden


They say I'm crazy...
I really don't care...

Ask me anything

barberrydots said: Your blog is truly an Enchanted Garden of Knowledge. Thank you. Semoga Allah memberkati :)

THANX! Semoga kita semua mendapat rahmat dan hidayah daripada Allah.

Tagged: envyjealouscouplefunny

I yang tengah tu chop! *penat la asyik jealous tak tentu pasal mcm ni*

I yang tengah tu chop! *penat la asyik jealous tak tentu pasal mcm ni*

You don’t realize how much you care about someone until they don’t care about you.

You don’t realize how much you care about someone until they don’t care about you.

Tagged: breakupquotes

Justin Bieber. Death. Change.

Kalau taun lepas, sempat lagi buat countdown bagai kan. Siap ada list top 11 la apa la. Grand. 

Taun ni cam malas sangat nak hapdet Tumblr ni. Dah malas nak menulis. Semua la malas. Senang cerita, nak conclude tahun 2011 dengan sepatah perkataan ja, MALAS. 

Ok what? Word “malas” boleh mewakilkan segala perasaan dan pengalaman yang saya lalui sepanjang tahun ini. Selain daripada malas baca buku, saya juga malas ambil tahu, malas nak amik kisah, malas dah nak jaga perasaan orang, malas jugak nak melayan karenah orang yang tak habis-habis dengan perangai yang pelbagai.

Tapi memandangkan tahap MALAS tu kurang sikit pada malam ni, saya nak describe tahun 2011 dengan TIGA patah perkataan, iaitu Justin Bieber, Death and Change. 

First and foremost, as usual, kalau kat Tumblr ni kalau tadak cita pasal Bieber tak sah kan. I began 2011 mostly about a guy named Justin Bieber. Suma lah Bieber. Sumpah annoying. Daripada kisah tayangan perdana movie dia kat Pavi, Belieber’s Day Out kat The Curve, sampailah Konsert dia kat Stadium Merdeka. Semua la muka ni ada. Personally wanna thank my BFF, Muhaymin, y sudi secara paksarela menemani kawan dia y gila ni. *pakai baju purple sama-sama p Pavi pastu suma orang tengok cam kami pasangan Gay ._.

The word “Death” cam over lak kan nak  guna untuk describe 2011. Kematian sapa yang grand sangat nih? Amy Winehouse kah? Steve Jobs kah? No la. But my loveliest grandma. I’d already wrote a whole story somewhere in this Tumblr about the funeral. I miss U tok. :’(
Cukup 3 months after kepergian tokpempuan, kami sekeluarga dikejutkan dengan berita kematian Pak Ngah. Semoga roh mereka semua dicucuri rahmat. *tak lama lagi turn kita pulak*

Last but not least, i want to conclude my entry with the word “Change”. I purposely chose this word cuz I realized that this word is not as easy as it sound. Dalam bahasa malay language nya, ubah, perubahan, berubah? Whatevs lah. 2 things I’ve learnt from the word change; 1st, NOT everything we can change about ourself. There is some part of ourself that will always be the same as they were before. Atleast for now. 2nd, NOT everyone will support perubahan diri kita. Sebagai contoh, kita dulu hodoh, sekarang kita cantik, kau hingat semua orang suka ka? Rasa nak simbah asid lagi ada la. 

Nak ungkap tahun 2011 dalam 3 perkataan tapi huraian dia kemain panjang berjela kan? Terima kasih pada y sudi membaca sampai bawah ni. Saya sayang awak. Bye 2011…

Justin Bieber. Death. Change.

Kalau taun lepas, sempat lagi buat countdown bagai kan. Siap ada list top 11 la apa la. Grand.

Taun ni cam malas sangat nak hapdet Tumblr ni. Dah malas nak menulis. Semua la malas. Senang cerita, nak conclude tahun 2011 dengan sepatah perkataan ja, MALAS.

Ok what? Word “malas” boleh mewakilkan segala perasaan dan pengalaman yang saya lalui sepanjang tahun ini. Selain daripada malas baca buku, saya juga malas ambil tahu, malas nak amik kisah, malas dah nak jaga perasaan orang, malas jugak nak melayan karenah orang yang tak habis-habis dengan perangai yang pelbagai.

Tapi memandangkan tahap MALAS tu kurang sikit pada malam ni, saya nak describe tahun 2011 dengan TIGA patah perkataan, iaitu Justin Bieber, Death and Change.

First and foremost, as usual, kalau kat Tumblr ni kalau tadak cita pasal Bieber tak sah kan. I began 2011 mostly about a guy named Justin Bieber. Suma lah Bieber. Sumpah annoying. Daripada kisah tayangan perdana movie dia kat Pavi, Belieber’s Day Out kat The Curve, sampailah Konsert dia kat Stadium Merdeka. Semua la muka ni ada. Personally wanna thank my BFF, Muhaymin, y sudi secara paksarela menemani kawan dia y gila ni. *pakai baju purple sama-sama p Pavi pastu suma orang tengok cam kami pasangan Gay ._.

The word “Death” cam over lak kan nak guna untuk describe 2011. Kematian sapa yang grand sangat nih? Amy Winehouse kah? Steve Jobs kah? No la. But my loveliest grandma. I’d already wrote a whole story somewhere in this Tumblr about the funeral. I miss U tok. :’(
Cukup 3 months after kepergian tokpempuan, kami sekeluarga dikejutkan dengan berita kematian Pak Ngah. Semoga roh mereka semua dicucuri rahmat. *tak lama lagi turn kita pulak*

Last but not least, i want to conclude my entry with the word “Change”. I purposely chose this word cuz I realized that this word is not as easy as it sound. Dalam bahasa malay language nya, ubah, perubahan, berubah? Whatevs lah. 2 things I’ve learnt from the word change; 1st, NOT everything we can change about ourself. There is some part of ourself that will always be the same as they were before. Atleast for now. 2nd, NOT everyone will support perubahan diri kita. Sebagai contoh, kita dulu hodoh, sekarang kita cantik, kau hingat semua orang suka ka? Rasa nak simbah asid lagi ada la.

Nak ungkap tahun 2011 dalam 3 perkataan tapi huraian dia kemain panjang berjela kan? Terima kasih pada y sudi membaca sampai bawah ni. Saya sayang awak. Bye 2011…